Χορτοφαγική προσέγγιση

Ο Vegan τρόπος

Στις σύγχρονες κοινωνίες η επερχόμενη γήρανση του ανθρώπου προκύπτει ως συνέπεια χρόνιων ασθενειών ή και εμφανίζεται πολύ νωρίτερα από αυτό που έχουμε ως γενετική πληροφορία στο DNA μας, γεγονότα που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ή να επιβραδύνουμε σημαντικά, εάν ενστερνιζόμασταν μια διατροφή βασισμένη σε μη επεξεργασμένα φυτικά τρόφιμα, whole-food plant-based diet. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε τα νέα ιατρικά δρώμενα τα οποία συνηγορούν υπέρ της υιοθέτησης ενός vegan τρόπου ζωής.

Dr Vasiliki Skalafouri image
Η αφετηρία

Επιλέγοντας τη γυναικολογία

Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τη γιαγιά μου να αφηγείται την τραγική κατάληξη που είχε ο τοκετός της αδελφής της. Πρωτοτόκος 20 ετών, μετά από πολύωρη επίπονη διαδικασία και αφού γεννήθηκε το μωρό, η επίτοκος πέθανε από ατονία μήτρας που επέφερε θανάσιμη αιμορραγία.

Αυτή η οδυνηρή εμπειρία ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που μπήκα στην ιατρική. Ήθελα και θέλω να βοηθάω ανθρώπους, επέλεξα δε να το κάνω μέσα από τη γυναικολογία-μαιευτική που ήταν ανέκαθεν η μεγάλη μου αγάπη.

Η αλλαγή

Vegan, το νέο κεφάλαιο

Η αγάπη μου για τα ζώα, η περιποίηση και η φροντίδα τους είναι μέλημά μου από τη νηπιακή μου ηλικία. Όμως η αφύπνιση και η συνειδητοποίηση των συνεπειών των επιλογών μου ήρθε πολύ αργότερα. Αρχικά έγινα χορτοφάγος, και όσο περισσότερο διερευνούσα, μέσω της ιατρικής μου ταυτότητας, συνειδητοποιούσα ότι ο βιγκανισμός είναι από τους πλέον υγιεινούς τρόπους διατροφής αλλά και διαβίωσης γενικότερα, κατάλληλος για όλα τα στάδια ανάπτυξης του ανθρώπου.

Αντλώντας ενημέρωση από έγκυρες πρόσφατες επιστημονικές εργασίες και διεθνείς οργανισμούς, αλλά και παρακολουθώντας τις νόσους φθοράς που έχουν κατακλύσει τις κοινωνίες μας –παχυσαρκία, διαβήτης, υπέρταση, καρδιαγγειακά, ορμονοεξαρτώμενοι καρκίνοι μαστού, ενδομητρίου, προστάτη, εντέρου– είμαι πλέον πεπεισμένη ότι αν θέλουμε έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης και κατ’ επέκταση πρόληψη, ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Go Vegan!

Η μεγαλύτερη εικόνα

Η προσέγγισή μας διαμορφώνεται
από τις βασικές μας αξίες

Επιστημονική

Σύγχρονη προσέγγιση, προσανατολισμένη γύρω από την ιατρική επιστήμη. Καθώς δε η ιατρική είναι όντως μία δυναμικά εξελισσόμενη επιστήμη, η συνεχής ενημέρωση σχετικά με τα πιο πρόσφατα ιατρικά δεδομένα και τη διαρκή εξέλιξη της ιατρικής, αποτελεί φυσική εξέλιξη και μέλημα για εμάς.

Εξελικτική

Καθώς οι ιατρικές εξελίξεις είναι πολλές και καταιγιστικές, καθορίζουν έναν άλλο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς της ιατρού προς τις ασθενείς της, τις οποίες αντιμετωπίζει ως ενιαία ψυχοσωματική οντότητα, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο όφελος.

Vegan-Ολιστική

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βιγκανισμός εκτός από φιλοσοφία και στάση ζωής είναι και η πιο υγιεινή επιλογή, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ως Όλον και καλύπτει προληπτικά και θεραπευτικά την ανθρώπινη ύπαρξή μας. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Με ενσυναίσθηση

Καθώς η γυναίκα είναι ένα πλάσμα με ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, ως ένα τέτοιο πλάσμα και η ίδια η γιατρός είναι εδώ για να κατανοεί και να σέβεται τις ανάγκες αλλά και τους φόβους των ασθενών της.

Vegan Κύηση

Δείτε το video της Dr. Βασιλικής Σκαλαφούρη για να μάθετε για ποιον λόγο είναι η καταλληλότερη γιατρός για εσάς

Παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες από μια γυναίκα στις υπόλοιπες, έχοντας ως βάση τον σεβασμό και την αγάπη για το γυναικείο φύλο. Βρισκόμαστε εδώ ώστε αξιοποιώντας τη μακροχρόνια εμπειρία μας στον χώρο, να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ιατρική αντιμετώπιση, συνειδητοποιώντας την ευθύνη της θέσης αυτής αλλά και τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.