Μαιευτική

Στόχος η ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης και ο ερχομός ενός υγιούς μωρού, σεβόμενη τη φύση και τις επιθυμίες του ζευγαριού.

Μαιευτική

Προετοιμασία κύησης

Διενέργεια των ενδεδειγμένων εργαστηριακών εξετάσεων, έλεγχος ύπαρξης αναιμίας (είτε λόγω στίγματος είτε λόγω άλλων παραγόντων), ομάδας αίματος και ρέζους, υπερθυρεοειδισμού, υποθυρεοειδισμού, θυρεοειδίτιδας, επίπεδο βιταμινών Β12 - D3, σιδήρου, φερριτίνης, αντισώματα τοξοπλάσματος, αντισώματα ερυθράς - θρομβοφιλίας - αυτοάνοσων καθώς και άλλων γενετικών προβλημάτων. Καθοδήγηση για τον πλέον κατάλληλο τρόπο διατροφής και διαβίωσης για αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή των δύο συντρόφων, ώστε η μέλλουσα μαμά να έχει την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση προτού συλλάβει, το οποίο θα αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης αλλά και θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή έκβαση της εγκυμοσύνης της. Αντιμετώπιση καθ’ έξιν αποβολών και εξωμητρίου κυήσεως.

Παρακολούθηση κύησης με τη δέουσα προσοχή και συνέπεια.

Προετοιμασία για φυσιολογικό τοκετό από, την επί 22 έτη, συνεργάτιδα μαία της γιατρού, Μαρία Λεμπέση, προσωπικότητα σταθμό στον χώρο της μαιευτικής.

Φυσιολογικός - φυσικός τοκετός υπό τις πλέον φιλικές συνθήκες, σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας του μαιευτηρίου «Ιασώ», με προσφάτως ανακαινισμένη αίθουσα τοκετών, με δυνατότητα διενέργειας τοκετού στο νερό, τοκετού χωρίς ακινητοποίηση της επιτόκου, χρήση μπάλας πιλάτες, αιθέριων ελαίων, κατανάλωση ελαφρών γευμάτων, χαλαρωτική μουσική, με χρήση επισκληριδίου ή μη, αναλόγως της επιθυμίας της επιτόκου.

Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο τοκετός λαμβάνει χώρα πάνω στο κρεβάτι και όχι στην ειδική γυναικολογική καρέκλα, άνευ επισιοτομής. Σε περιπτώσεις που αυτή είναι αναγκαία, διενεργείται μέση κάθετη για καλύτερη επούλωση, γρηγορότερη αποκατάσταση και μειωμένα ποσοστά δυσπαρεύνιας, δηλαδή δυσκολίας στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας. Καθυστερημένη απολίνωση ομφάλιου λώρου. Τοποθέτηση του νεογέννητου από την πρώτη στιγμή της γέννησής του πάνω στη μητέρα ώστε να έχουν δερματική επαφή (skin to skin). Άμεσος θηλασμός με συνδιαμονή του ζευγαριού με το μωρό τους.

Καισαρική τομή μόνο σε επιβεβλημένες περιπτώσεις, επίσης υπό τις πλέον φιλικές για την περίπτωση συνθήκες, με πλαστική ραφή δέρματος.

Οδηγίες αποκατάστασης περινέου και πυελικής ζώνης μετά τον τοκετό.