Μαιευτήρας, Χειρουργός Γυναικολόγος

Βασιλική Σκαλαφούρη

Στόχος μας, κάθε γυναίκα να νιώθει πως ο εναλλακτικός τρόπος διατροφής/διαβίωσης που έχει επιλέξει μπορεί να έχει υποστήριξη από μια ειδικό επιστήμονα που είναι διαθέσιμη να την καθοδηγήσει σωστά, να υποστηρίξει τις επιθυμίες της, να κατευνάσει τους φόβους της και να της παρέχει ποιοτική ιατρική φροντίδα.

Dr Vasiliki Skalafouri image
Βασιλική Σκαλαφούρη

Η εκπαίδευση και η εμπειρία μου μέχρι σήμερα

Η διαρκής ανανέωση της γνώσης μέσω συνεδρίων και επιστημονικών άρθρων αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μου. Η συνεχής παρουσία μου στα χειρουργεία, και πρωτίστως στην αίθουσα τοκετών, αποτελεί όνειρό μου που εκπληρώνεται καθημερινά.

Βιογραφικό σε PDF
2022 - Σήμερα

Υπεύθυνη Vegan Maternity Department Care, «Ιασώ»

Υποστήριξη μιας νέας γενιάς ευαισθητοποιημένων πολιτών, ενασχόληση με την εξάπλωση του vegan τρόπου ζωής, προβάλλοντας το μοντέλο και την ομορφιά μιας ειρηνικής ζωής, διατροφής με ενσυναίσθηση, για την υγεία μας αλλά και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

2005 - Σήμερα

Ιδιωτικό ιατρείο

Χώρος ειδικά διαμορφωμένος ώστε να αποπνέει άνεση, καθαριότητα, ασφάλεια, επαγγελματισμό, στον οποίο μπορείτε να λάβετε, υπό τις πιο κατάλληλες συνθήκες, τη φροντίδα που χρειάζεστε.

2005 - 2016

Επιμελήτρια χειρουργείων μαιευτηρίου «Ιασώ»

Έντεκα έτη εμπειρίας σε ένα νοσοκομείο από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα της χώρας. Μία από τις ελάχιστες γυναίκες γυναικολόγους ανάμεσα στους άνδρες επιμελητές χειρουργείων εκείνης της εποχής.

Συνέργειες

Συνεργαζόμαστε με τις κλινικές

IASO hospital logoIASO hospital logo
Η ομάδα μας

Η αντιμετώπιση της υγείας ολιστικά

Δέσποινα Μαρσέλου

Διατροφολόγος

Παθιασμένη με τη δουλειά μου, με γνώσεις και εμπειρία από το Λονδίνο και την αγγλική επαρχία μέχρι την Αθήνα, φροντίζω να βρίσκω τρόπους ώστε να φροντίζω διατροφικά τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται. Η μεγάλη πρόκληση είναι να μου υπενθυμίζω ότι το κάθε άτομο είναι μοναδικό. Καμία διατροφική θεραπεία δεν μπορεί να δώσει τη λύση εάν δεν υπάρξει αυθεντικότητα στην πρώτη επαφή.

«Μη σταματάς να αναζητάς τρόπους να είσαι υγιής. Υγεία σημαίνει ελευθερία».

Μαρία Λεμπέση

Μαία

Η ανησυχία μου για κάτι που να μου ταιριάζει καλύτερα, με οδήγησε στην παρακολούθηση του μεταπτυχιακού σεμιναρίου περιγεννητικής ψυχολογίας και τότε αποφάσισα ότι το μόνο που με ενδιέφερε πραγματικά ήταν η επαφή μου με τη γυναίκα ειδικά στην περιγεννητική περίοδο. Έκτοτε, είμαι πάντα δίπλα της και προσπαθώ να ζήσει όσο καλύτερα γίνεται το θαύμα της γέννησης.

«Το παιδί βγαίνει από την κοιλιά και ο άνθρωπος από την αγκαλιά».

Μαρία Χ"κωνσταντίνου

Γραμματειακή υποστήριξη

Πτυχιούχος της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών και πολιτισμικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εθελοντική εργασία σε φιλοζωικά σωματεία. Χορτοφάγος από το 2010 και βίγκαν από το 2017 για λόγους ηθικής.

«Σκοπός μας η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας και η δημιουργία ενός ζεστού και οικείου περιβάλλοντος».

Αθηνά Γουρνά

Γυμνάστρια

Στη διάρκεια της ευαίσθητης και συνάμα συναρπαστικής περιόδου της εγκυμοσύνης, η γυμναστική είναι ο καλύτερος δρόμος προετοιμασίας του σώματός μας για να ανταποκριθεί στη νέα συνθήκη, αλλά και το μέσο για να αγαπήσουμε το σώμα μας, που θα μας χαρίσει το πολυτιμότερο δώρο.

«Προετοίμασε το σώμα σου για να δεχτεί το δώρο της φύσης, τη ζωή».

Αγγελική Φουστέρη

Ψυχολόγος

Ειδικευθείσα Αναπτυξιακή & Συμβουλευτική Ψυχολόγος (University College London-IoE), μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (MBPsS) & Συστημική Ψυχοθεραπεραπεύτρια/ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Είναι ιδρύτρια/επιστημονική διευθύντρια του κέντρου στήριξης «Λόγος Ψυχής-Αγγελική Φουστέρη» (est.2011). Σήμερα συνεργάζεται ως εξωτερική επιστημονική συνεργάτιδα της Ιατρικής σχολής Αθηνών ενώ διδάσκει σε φοιτητές ψυχολογίας και ειδικής αγωγής, ως affiliated Lecturer του UeL (UK).

«Be your own hero!»

Κυριακή Αυγίδου, Ελένη Καραναστάση

Προγένεσις

Η Ελένη Καραναστάση και η Κυριακή Αυγίδου έχουν εξειδικευτεί στην Ιατρική Εμβρύου, δίπλα στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine του Λονδίνου. Από το 2003 προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κέντρα «ΠΡΟΓΕΝΕΣΙΣ» στον Πειραιά και στην Αθήνα.

«Διάγνωση και ενημέρωση με ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση».