3/3/23

Τοκετός μωρού - Τέταρτη γενιά vegan

Ουτοπία; Όνειρο θερινής νυκτός; Κι όμως τίποτα απ’ όλα αυτά...

Τοκετός μωρού - Τέταρτη γενιά vegan

Ουτοπία; Όνειρο θερινής νυκτός; Κι όμως τίποτα απ’ όλα αυτά. Απλώς συνέβη! Ήταν απόγευμα όταν μια καλλίγραμμη γυναικεία φιγούρα νεαρής ηλικίας εμφανίστηκε στο γραφείο μου. Το όνομα αυτής Ιφιγένεια. Ήταν στην αρχή της πρώτης της εγκυμοσύνης κι ο ερχομός της στο ιατρείο μου κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν καθώς μας συνδέει η ίδια φιλοσοφία και στάση ζωής, ο βιγκανισμός.
Δεν ήταν για μένα η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, ένα σημαντικό μέρος των εγκύων που παρακολουθώ είναι vegan, το άκρως εντυπωσιακό όμως αυτή τη φορά είναι ότι η ίδια η Ιφιγένεια είναι τρίτη γενιά vegan καθώς προέρχεται από μια εμπνευσμένη και ευαισθητοποιημένη οικογένεια της Ελλάδας.

Πρωτεργάτης όλων αυτών ο παππούς, ο κ. Κωνσταντίνος Πετσίνης, γνωστός για τους αγώνες του για περιορισμό του καπνίσματος, συγγραφέας του βιβλίου Πώς να κόψεις το τσιγάρο σε 5 μέρες μόνο! άφησε πίσω του ικανούς συνεχιστές του έργου του, τους απογόνους του, ευλογία για την κοινωνία μας.

Η εγγονή του λοιπόν, η Ιφιγένεια, έχοντας στο πλευρό της μια επίσης vegan μητέρα και τον χορτοφάγο σύντροφό της, διένυσε τους εννέα μήνες κυήσεως και γέννησε τον Ιανουάριο του 2022 με φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο αγοράκι που… ναι, είναι η τέταρτη γενιά vegan!

Σήμερα το μωρό τους είναι ενός έτους, η Ιφιγένεια θήλασε αποκλειστικά και θηλάζει ακόμα –οι αγελάδες ξέρετε δεν έχουν το γάλα τους για τα δικά μας μωρά– η ανάπτυξή του είναι υποδειγματική και είναι ένα τρισχαριτωμένο παιδάκι. Πώς θα μπορούσε άραγε να ήταν και διαφορετικά όταν μεγαλώνει σε μια τέτοια οικογένεια, που περιβάλει τα μέλη της με άνευ όρων αγάπη και φυσικά αποδοχή!

Σε ευχαριστώ, Ιφιγένεια, και όλη την οικογένειά σου, γι’ αυτό που είστε και που προσφέρετε στην κοινωνία μας αλλά και που διασταυρώθηκαν τα μονοπάτια μας και ομορφύνατε τον κόσμο μου.