3/3/23

Και το όνομα αυτής Νεφέλη

Μια κομψότατη νεαρή κυρία συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, ένα ευγενέστατο...

Και το όνομα αυτής Νεφέλη

Μια κομψότατη νεαρή κυρία συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, ένα ευγενέστατο, άκρως καλλιεργημένο ζευγάρι, κάνει την είσοδό του, εντυπωσιακή όπως άλλωστε και αυτοί οι ίδιοι, στο ιατρείο μου τον Ιανουάριο του 2022. Ο λόγος προφανής, εγκυμοσύνη σε whole-food plant-based diet υπόβαθρο, οι ανησυχίες αρκετές, οι απορίες και των δύο εύλογες. Είναι δυνατόν να έχουμε μια υγιή κύηση, έναν καλό τοκετό με άριστο περιγεννητικό αποτέλεσμα, τουτέστιν ένα καλά αναπτυγμένο και υγιές μωρό;

Συζητήσεις επί συζητήσεων, πολύ καλά αποτελέσματα των καθιερωμένων στην εγκυμοσύνη εξετάσεων και όλων των υπερηχογραφικών ελέγχων, μια μανούλα πολύ ενημερωμένη, με διάθεση να ψάξει, να ανακαλύψει, να μάθει, να εφαρμόσει ό,τι πιο ωφέλιμο για τον πολύτιμο θησαυρό της. Μέσα από αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών, κύλησαν ομαλά και ανέφελα οι εννέα μήνες της κυήσεως, ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2022 να γεννήσει η Νεφέλη μας ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι, με φυσιολογικό τοκετό πάνω στο κρεβάτι και όχι στο συνηθισμένο ιατρικό μπουμ.

Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία για μια φορά ακόμα να βιώσω το θαύμα του τοκετού, την ευλογία της γέννησης μέσα από την πίστη του ζευγαριού προς το πρόσωπό μου και την πεποίθησή τους ότι έχω τις ικανότητες να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.

Σας ευχαριστώ που πιστέψατε σ’ εμένα και με τον τρόπο αυτό πλουτίσατε, με τα πολυτιμότερα συναισθήματα που φέρνει η γέννηση ενός παιδιού, τον κόσμο μου.